DIY droomdoosje

  • Geplaatst op
  • Door Ziloen
  • 0
DIY droomdoosje

Een luciferdoosje (droomdoosje) maken met de prikvilt techniek 

Een heerlijke DIY voor de herfstperiode: het versieren van een luciferdoosje met wol, zodat het een gezellig kunstwerkje wordt voor naast een kaarsje. 

Marrit van @droomwerkje_naaldviltatelier neemt je stap voor stap mee en laat zien hoe iedereen kan prikvilten en een lief vosje tevoorschijn kan toveren! 

 

Benodigdheden:

- Prikvilt kussen of schuimrubber kussen

- Viltnaald 

- Viltwol in verschillende kleuren

- Lapje vilt ter grootte van een luciferdoosje

- Luciferdoosje 

- Stevige lijm 

Tip: heb je nog niet eerder geprikvilt, dan is de startset voor prikvilten wellicht een goed idee! Hiermee heb je direct het merendeel van de benodigdheden voor deze DIY in huis en heb je alleen nog een lapje vilt en evt. bijkomende kleuren viltwol nodig. 

 

Werkwijze:

Stap 1

Leg het lapje vilt op je prikkussen. Leg kleine plukjes blauwe en lichtgroene viltwol in het midden van het lapje. Bedek daarna de randen met een donkerdere tint groen. Door dunne plukjes van verschillende tinten te laten overlappen, creëer je een natuurlijk kleuroverloop. Laat de wol langs de randen ca. 5 mm uitsteken. 

Stap 2

Nu is het tijd om te vilten! Neem je viltnaald en prik met rechte prikjes de wol vast op het vilt. Let erop dat je de naald recht blijft houden, zo voorkom je dat de naald breekt. Prik het hele lapje gelijkmatig vast.

Stap 3

Draai het lapje om. Vouw de uitstekende plukjes wol om de rand van het lapje en maak met kleine prikjes de randen netjes vast. Draai het lapje weer naar de goede kant en controleer of alle wol mooi gevilt is. Voeg eventueel plukjes toe waar nodig.

Stap 4

Boetseer een plukje oranje wol tussen je vingers in de vorm van de romp van de vos. Leg dit op het lapje en prik het vast. Door vooral aan de randen van de vos te prikken, blijft het vosje mooi bol op je werk liggen. Tijdens het prikken breng je steeds meer vorm aan in de vos. Wees niet bang om iets verkeerd te doen! Je kunt de wol altijd weer lostrekken. Vorm op deze manier ook de kop en oren zoals op de foto's. 

Stap 5

Neem hele kleine plukjes witte wol om een witte borst te maken. Vorm met oranje een staart en voeg een wit puntje toe. Met hele kleine plukjes bruin geef je de voorpoot en de neus van de vos een donker accent. Gebruik een paar haartjes zwarte wol voor een klein oogje. 

Stap 6

Als je helemaal tevreden bent over je vosje, lijm je het wollen lapje op de bovenkant van het luciferdoosje. 

Kaarsjes aan, en je bent helemaal klaar voor de herfst! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.